ППМ програм

педагошко-психолошког-методичког

образовања наставника

прочитај више

еПеф Студент

веб апликација за пријаву испита

еПЕФ

Студентски дом

у Студентском дому обезбеђен је смештај за 140 студената

прочитај више

Историја и традиција

Факултет баштини традицију учитељске школе "НОРМА" од 1778. године

прочитај више

Обострана размена студената Педагошког факултета у Сомбору и Педагошког факултета у Врању

У периоду од 9. до 13. маја 2022. године организована је размена студената између Педагошког факултета у Сомбору и Педагошког факултета у Врању. Наши студенти имали су прилику да посете Врање и упознају се са начином рада на Педагошком факултету, као и са културно-историјским знаменитостима града.

Студенти су током овог боравка имали богат и организован програм, кроз који их је водила Анђела Протић, сарадница у настави на Педагошком факултету у Врању. Поред похађања наставе, посетили су родну кућу Боре Станковића, Народни музеј у Врању, Бели мост, Зоолошки врт, видиковац на Пржару, Врањску бању, Позориште ,,Бора Станковић'', а имали су времена и за дружење након свих ових активности.

Они су веома задовољни смештајем и самим факултетом, а посебно истичу како им је занимљива културолошка разлика Сомбора и Врања. Сматрају да им је ова размена обогатила искуство и проширила видике. Више о искуствима студената са размене можете погледати путем видео-снимка у прилогу.

Студенте Педагошког факултета у Врању са Сомбором је упознала Даница Клипа, сарадница у настави на Педагошком факултету у Сомбору. Током боравка, студенткиње из Врања су похађале предавања, посетиле вртић „Бајка” у којем се реализовала методичка пракса, а у оквиру ваннаставних активности, уз подршку локалне самоуправе, упознале су се са знаменитостима нашег града.

Студенте је најпре примио декан Педагошког факултета у Сомбору, проф. др Саша Марковић, а имале су прилику и да разговарају са градоначелником Антониом Ратковићем. Град Сомбор су додатно упознале кроз занимљиву причу коју су им предочили представници музеја, библиотеке, фијакеристи, већница за спорт и омладину и други.

Надамо се да је ова размена само први облик сарадње који се остварио између ова два факултета и да нас много других активности тек чека!

rtv

3

4

5

6 1

1 1

7

8

9

2